Túróstészta

2010 július 26. | Szerző: |

A minap munka után elhaladtam egy lengyel bolt mellett, és persze ha van rá időm, biztos hogy nem hagyom ki, hogy benézzek. Rengeteg jó dolgot árulnak, ami ugyanaz, vagy nagyon hasonló mint otthon. Ha ilyen helyen járok, egy dolog van amit tutira veszek: TÚRÓ.

A túró a legkedvencebb kedvencem, semmi nem lehet rossz ha túrót tartalmaz. Mármint normális túrót, mert aki már próbálkozott bármit is készíteni az angol hasonló készítményekből (cottage cheese: vizes darabos vagy a quark: túl krémes, lágy), valószínűleg tapasztalta, hogy az nem az igazi.

És akkor lássuk a hozzávalókat, persze mindenki a maga ízlése szerint tegye a belevalókat. 🙂

 

·           1 kocka (250g) túró (cottage cheese, lengyelül: twaróg)

·           1-2 pohár tejföl (300g-os soured cream)

·           150g kockázott szalonna (diced bacon)

·           250g tészta (kisebb méretek jobbak pl. kis csavart, mint az óriás penne stb.)

·           Zsírmány (olaj, vaj, akármi)

·          

 

Ez talán a leggyorsabb vacsi, pláne ha szimultán csinálunk mindent. Fogjunk egy kisebb serpenyőt, tegyünk bele kicsi zsiradékot, hagyjuk megolvadni, és tegyük bele a kockázott szalonnát, és figyelgessük kevergessük. Ezen közben egy lábosban tegyünk fel vizet forrni (vízforralóval szerintem hamarabb megvan), tegyünk bele sót, majd a tésztát. Ezt is kevergessük, és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Én az utóbbi esetben 3 részre tört spagettit főztem. A szalonnáról se feledkezzünk meg, süssük majdhogynem ropogósra. A tésztát szűrjük le, csorgassuk rá a zsírt a szalonna alól, és ha még szükséges adjunk hozzá extra zsiradékot. Keverjük át, adagoljuk ki tányérokra. A túrót törjük össze egy tálkában, majd halmozunk sokat a tésztára. Kanalazzunk rá tejfölt, majd szórjuk meg a pirított baconnal. Végül együk degeszre magunkat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!